Блог

Бяла кухня с дървен плот

Белите кухни с дървен плот са едни от най-класическите и в същото време интересни модели за кухненски дизайни. Без съмнение, кухнята е една от най-важните стаи в къщата. В кухнята, ние прекарват голяма част от времето си.

Кухнята трябва да бъде светла и просторна. Но за съжаление, не всеки модерен апартамент е осигурен достатъчен брой квадратни метра за кухнята. Ето защо, за да се увеличи визуално размера на помещението, се препоръчва да изберете бяла кухня.

kuhnya_s_derev_stoleshn_027-650x868

Изберете цветова схема

Избирайки бяла кухня, получавате няколко предимства:

-увеличавате визуално пространството;
-имате възможност за комбиниране с всички цветове;
-максимален обхват на стилистични решения.

Действително, бялата кухня, ви “развързва” ръцете, при избора на цветова палитра на помещението. Белият цвят хармонизира напълно с всички цветове на дъгата. Например, можете да комбинирате бялата кухня с ярки акценти: жълта посуда, цветни дивани, контрастиращи покривки и пердета. Изборът на цвят зависи от вашите предпочитания и избрания стил на помещението.

Освен това следва да се има предвид, че студените цветове не са благоприятни за апетит, поради това, като правило, те не могат да се избират, когато проектирате кухня. Светлите, топли цветове, от друга страна, са отличен вариант. Сред тях можем да споменем:

-червен;
-оранжев;
-жълт;
-бежов;
-техни комбинации.

-650x433

Плота може да се направи от почти всеки материал. Изборът е ваш. Най-добрият вариант би бил да е лъскав модел, които ще отразява светлината на белия интериор.

Кухня в бял гланц е подходяща за повечето интериорни стилове като минимализъм и хай-тек.

Избор за плот в бяла кухня

Изборът на плот – един от най-важните решения, които трябва да се вземат, когато се мисли за кухня. Той не е само част от интериора, изборът на които зависи от цялостния образ на стаята, но и от функционалноста му. Ето защо, трябва да се внимава, трябва да бъде достатъчно силен и издръжлив, да не оставя драскотини и изгаряния след контакт с остри или горещи предмети.

-650x533

Бяла кухня с тъмен плот – най-добрата комбинация за всяка кухня.

Светла кухня с дървени елементи в стила на минимализма

Оригинален плот в хай-тех стил

14.07.2017
Светли спални за почивка и релаксация
28.07.2017
Трапезарии: Елегантни дизайни за всеки стил