Блог

Дизайн на малка спалня: правилата при декорация

Мечтаете за страхотна, уютна и функционална спалня, но площта на стаята не ви го позволява?

Има решение! В тази статия, ние събрахме основните правила за оформление на малки спални. Надяваме се, че тази колекция ще ви вдъхнови за нови идеи, за вашата спалня.

5 4

Това, което трябва да знаете, когато започвате да обзавеждате малка спалня.

Светлите цветове

Малките пространства обзаведени със светли цветове, винаги изглеждат по-просторни.

Светлите цветове за мебели и стени, карат стаята да изглежда по-светла и по-уютна.

Съвсем не е необходимо да използвате само белите цветове, може да включите и пастелни тонове.

7 6

Входът за стаята

Един от най-важните условия за създаване на удобно място в малка област – това е свободният, не затрупан вход към стаята. Ако оставите свободно разстояние от вратата на спалнята към отсрещната стена, стаята ще изглежда визуално по-голема.

8

Дизайн малка спалня: Аксесоари

Огледала в спалнята (и големи и малки) – печелившо в дизайна на една малка стая. Отражението в огледалото, прави така като че ли пространството се удвоява и тя изглежда по-голяма, отколкото е в действителност.

10
В една стая с малка площ всеки сантиметър от пространството, както и всеки предмет в интериора, трябва да изпълняват специфична функция.

Ярките детайли (например, възглавници) привличат вниманието и го отвличат от липсата на пространство.

11

Комбинирането на функционални области

Често спалните в малки апартаменти съчетават и работни помещения. За да се организира такава комбинация, трябва да се помисли в детайли на интериора. Така че, можете да освободите място за бюро, поставено правилно – например, поставете го успоредно на перваза на прозореца.

12

13

Завеси и текстил

Забравете за големите и обемисти завеси, които заемат огромно място а и плюс това затъмняват и допълнително придават усещане за тясност. За малки спални е по-добре да помислите за тапети или боя. Римските щори също може да бъдат добро решение.

18

Нека вече малката стая да не се превръща в тесен килер, премахнете всички ненужни вещи от нея, които са “крадци”  на ценна площ. Стойте далеч от всичко, това, което не се използва.

8

19 14 15 16 17

13.10.2017
Апартаменти в модерен стил: Универсални идеи за дизайн
27.10.2017
Дневна в съвременен стил