Блог

Италиански стил в интериора: хармонията и топлината на Тоскана за вашия дом

1

Италиански стил в интериора представлява живописни средиземноморски пейзажи, историцизъм, архитектура, бохемски стил на изкуството. Това е малко по-претенциозен лукс органично комбиниран с оригиналността на естествени материали и мебели.

2

3

4

Благодорни и попилярни материали са използвани в този тип интериори – натурално дърво и естествен камък. В ранните периодни на изминалите години къщите в Тоскана са били изграждани изцяло от натурални материали добити от природата – дъб или бор често са се използвали с минимална обработка. Тоскана и средиземноморието са стилове с меки и топли цветови палитри, нaчин на живот.  Например най-популярните цветове са : крем, пясъчно, теракота, светла и тъмна маслина и почти всички натурални цветове на дървото и камъка. Атмосферата на Тоскана винаги е приветлина и сгряващата сърцето.

7 5 6

Всеки малък детайл от интериора съдържа дълбок смисъл в историята на появата на къщата.

За мебели от масив, луксозни елементи, текстил и декор от италиански дизайнери трябва да използвате просторен хол. За италианският стил трябват просторни помещения, апартаменти или къщи.

Признаците на класически италиански стил в дизайна на концепцията за интериора могат да бъдат разделени в класически и модерен интериор.

12 10 11

Този тип интериори би се харесал много на привържениците на цветята, тъй като тук е присъщо да се използват много цветя. Най-добре в керамични саксийки с цвят на теракота или такива в бял или кремав цвят. Възможно да е окачите бамбук или някакъв вид дърво по стените. Вземете под внимание, че този стил изисква да имате груби стени и леко спартански вид на мебелите.

16 13 14 15

Модерен италиански стил в интериора на апартамента се третира като арт пространство, изпълнено с нетривиални мебели, изработени с най-новата мода.

19 16 17 18

 

 

17.11.2016
Кухня в сиво: избрани класически и модерни дизайни
30.11.2016
Испански стил в интериора – лукс и страст във всеки детайл