Комбинацията от цветове в интериора на кухнята

Разбира се, всеки един от нас е пристрастен към определен цвят. И ние всички знаем как цветовете влияят на на нашето настроение и дори на здравословното ни състояние. Често цветовите предпочитания влияят върху вземането на решения, а това е особено важно в тази ниша като интериорен дизайн. Особено значение е комбинацията от цветове в интериора на кухнята – защото това е мястото, където се срещаме с приятели, където се социализираме и си прекарваме добре.

За хората които са водени от желанието за промяна, желанието за оригиналност, комфорт и съвременност, ние сме подготвили преглед на най-оригиналните и модни цветове за тази година в интериорния дизайн на кухнята, плюс селекция от цветни снимки. Нека да ги разгледаме!

Лилава кухня

Дълбочината на цвета е просто хипнотизиращ! Кухни обзаведени в лилав цвят изглеждат наистина луксозно, тя е идеална за великолепни гала вечери. Този цвят символизира страст и дълбочина на чувствата, мистерия и духовност, успокоява и вдъхновява едновременно. В нея комфортно ще се чувстват креативни хора, мечтатели, щедри души, както и хора, които практикуват медитация и последователите на духовните практики. Основното правило в работата с лилавият цвят е  мярката. Ако прекалите, цветът може да действа потискащо или да предизвика безпокойство.

Изберете лилавото в комбинация с други цветове, които ще направят интериора по-хармоничен – бяло, сиво, кремаво, сребро или синьо.

-650x436 -650x454

Синя кухня

Успокояващ и освежаващ – това е синия цвят . Някои хора дори смятат, че той стимулира по-доброто настроение и дава тласък на енергия, защото това е цветът на “средиземноморието” асоциира се с морето и лятото. Разбира се, това не е най-популярният вариант за цвят на мебели. Между другото, синята кухня с малка площ е визуално по-просторна. Основното нещо е, отново, правилната комбинация.

В комбинация със светло бежово, светло жълто, праскова или мебели цвят златен мед, вашата кухня ще изглежда по-уютна и хармонична.

Зелена кухня

Пръски от лятото, пролетна нежност и свежест – тези асоциации ни дава зеленият цвят, който е идеалното решение за вашата кухня. Зеленото символизира богатство, просперитет и растеж, идеален за новатори, смели експериментатори и хора, водещи активен начин на живот. Той насърчава здравословния начин на живот и, между другото, насърчава здравословното хранене и бързото насищане.

С цел да не се прекалява със зеленото, най-добре е да го комбинирате с черно, бяло, кафяво и с нежни цветове – крем, мляко, сметана или светло сиво.

кухня в зелено

Жълта кухня

Жълтия цвят вдъхновява, внася оптимизъм, щастие и радост. Той носи усещане за положителна перспектива. Определено, това е цветът на топлината и слънцето и ако решите да организирате вашата кухни в жълто, ще внесете огромен комфорт в дома си.

Този цвят ще е комфортен за хората които са общителни, любопитни, смели и обичащи приключенията.

Що се отнася до комбиниране на цветовете, жълтото се съчетава перфектно със сиво, бяло, червено, зелено и синьо. В комбинация с черното изглежда много стилно, а с кафявото – създава усещане за невероятен уют и топлина.

жълта кухня жълта кухня жълта кухня kitchen-cabinets-modern-yellow-009a-s50038732x2-curved-peninsula-seating-glass-doors

Оранжева кухня

Оранжевото излъчва радост, топлина и енергия. Този цвят е истински лек за депресията.

В допълнение, оранжевото увеличава апетита, така че е идеален за кухненския дизайн. Много подходящ за положителни, весели и уверени хора. Не прекалявайте с този цвят, за да не се получи обратен ефект – да ви отблъсне. Ако сте избрали мебелите в оранжево, най-добре подът и стените да са в друг цвят.

Най-добрият вариянт за оранжеви мебели ще е да са в комбинация с бяло, сиво, лилаво, синьо. Само не забравяйте, че цвета на пода трябва да бъде 1-2 нюанса по-тъмен от стените.

оранжева кухня orange_kitchen_cabinet Azure-Blue-Red-Orange-Kitchen_1 K (41)

Червена кухня

Този цвят традиционно се свързва със страст и силен израз на чувствата. Между другото, научно доказано е, че червеното подобрява апетита, поради което много фирми за бързо хранене го използват в техните лога и търговски марки. В допълнение, червеното разкрива вътрешните резерви на човешкия организъм, дава увереност, сила, енергия и вдъхновение. Модерния интериор дизайн в червен цвят все повече набира популярност, както и в проектирането на стилни кухни.

Червеният цвят в интериора на кухнята създава атмосфера на шик и лукс. Що се отнася до съвместимостта, този цвят изглежда хармонично с бели, сиви и черни цветове.

червена кухня червена кухня червена кухня червена кухня червена кухня

Кафява кухня

Кафевият цвят те обгръща с топлина, уют и комфорт… Кафявото – цветът, който дава увереност в бъдещето и придава чувство на спокойствие и мир. В допълнение с изрязани ръбове и дръжки, метални вложки, кафявата кухня изглежда много елегантна, изискана и модерна.

Съчетава се добре с мляко, както и със светло кафяво и бежово. Доста оригинално изглежда комбинацията от кафяво със зелено и дори … с люляк.

brown-and-green-kitchen-1024x750 DP_Balis-traditional-brown-kitchen_s4x3_lg sochetanie_cvetov_v_interjere_kuhni_24-650x434 warmhearted-kitchen_1

Черно бялa кухня

Има нещо наистина очарователно в тази комбинация от цветове. Черното и бялото са въплъщение на елегантност, мистерия и стил във вашия живот. Няма да съжалявате, ако изберете тези цветове, защото ще имате една наистина изключителна кухня.

Разбира се в този случай, не бива да забравяме цветовите пропорции, може да заложите на по-ярки акценти, които придават завършен и изчистен вид.

черно бяла кухня черно бяла кухня

6e52b37d1a962cfbf11f6defe9f0ec0c

13.04.2017
Декорация на стените в кухнята: преглед на съвременни изискани интериорни решения
28.04.2017
Кухните през 2017 – декорации и дизайни