Блог

Мебели за спалня в модерен стил

Модерния дизайн за спалня, включва дързост и оригиналност.

Мебели в съвременния дизайн  се отличават с уникален дизайн.

Изисквания към мебелите за спалня в модерен стил

Модерният интериор се характеризира с краткост, простота и практичност. За да обзаведете спалня в модерен стил е важно да се придържате към следните принципи:

-Мебелите трябва да бъдат функционални. Всеки елемент в съвременното помещението трябва отговаря на определени практически нужди на собствениците. Красивите но безполезни неща не са за модерения интериор.

-Мебелите не трябва да бъдат твърде много. Необходимо е да изберете само тези елементи, от които наистина се нуждаете, като оставите максимум пространство.

-За мебелите в модерен стил не е характерно прекаленото украшение. Модерния стил включва прецизни прави линии, никакви орнаменти, изчистени и прости елементи.

-Мебелите в спалнята трябва да са удобни и ергономични. Комфортни за Вас – един от основните принципи на съвременния стил.

Съвет! Ако сте любители на всички видове дрънкулки, декоративни аксесоари и различни цветни фигури на открити рафтове, ще е по-добре да се откажете от модерния интериор. Традиционните стилове (класически, готик, ретро, Прованс, и т.н.), ще са по-подходящи за вас.

Изборът на материали

Съвременното обзавеждане на дома може да бъде направено от различни материали: дърво и неговите аналози (MDF и ПДЧ), стъкло, метал, пластмаса. Предимството на модерния стил, е способността да се смесва с текстури и материали: перфектната комбинация между естествени (дърво, ратан, камък, бамбук и т.н.) и синтетични материали (пластмаса, метал и т.н.).

mebel_dlia_spalni_v_sovremennom_stile_108-650x945

Избор на мебели в спалнята

За да подберете мебелите в спалнята, трябва да се има предвид размера и предназначението на стаята. Не всеки може да си позволи спалнята само за сън, тя може да е работна зона или място за игра на децата.

Във всяка спалня на фокус трябва да бъде удобното легло. В съвременният стил,  леглото може да бъде повдигнато на малък подиум, което го отличава над останалата част от пространството. Също така комплекта мебели за спалня обикновено включва гардероб, скрин и нощни шкафчета. Наличието на открити рафтове, тоалетка с табуретка и други интериорни елементи зависят от площта на помещението.

Модерния интериор е представен в няколко посоки.

High-tech, urban loft, minimalism, unusual and modern и Ecostyle.

Спалня в стил хай-тек – Много пространство и високи технологии.

mebel_dlia_spalni_v_sovremennom_stile_70-650x487

За минимализма е характерно огромното пространство с минимално обзавеждане.

Лофт стил – Свързаните пространства, в които практически липсват прегради са особено характерни, присъствието на неизмазани стени придава особен контраст в съчетание с уютните предмети на спалнята.

mebel_dlia_spalni_v_sovremennom_stile_125-650x487

За спални в еко стил е необходимо мебелите да са от естествени материали. Леглото обикновено е направено от дърво а други обекти могат да бъдат плетени или стъклени.

mebel_dlia_spalni_v_sovremennom_stile_117

22.09.2016
Дизайн на кухня с бар: тенденции за модерен и практичен интериор
30.09.2016
Малка спалня – дизайн и оформление