Блог

Модерни кухненски дизайни в които са използвани интересни геометрии

Докато традиционните кухненски стилове са склонни да подчертават материални и цветови палитри, модернистите на дизайнерите изследват света на нестандартен геометричен дизайн и креативна рамка. Кухните в този пост варират от футуристични стилове, базирани на остри асиметрични многоъгълници до класически композиции, които разчупват матрицата, като подчертават новаторското използване на пропорция и форма – по-смели и фини на свой ред. Много от тези помещения се намират във високия край на луксозния спектър, но други използват просто трикове, които всеки удобен ентусиаст може да използва.

Да започнем с нещо съвсем извън обичайното. Тази кухня изгражда уникална ъглова архитектура с трапецовиден остров. Резултатът е сюрреалистична среда, която превръща пространственото възприятие.

1

Великолепна! L-образните шкафове образуват дизайна на кухнята на следващото ниво. Разликите в текстурата и дълбочината водят живот до иначе просто повърхности.

2

Неконвенционалните геометрични дизайни са фантастичен начин да се създаде фокусна точка в минималистичните композиции. Този комфортен кухненски остров и комбинацията от барплот предлагат забележителен контраст с чистите линии, които доминират в останалата част от интериора.

3

Този гладко заострен кухненски остров си играе със светлина и сянката. Това е функционална скулптура, която със сигурност ще остави трайно впечатление на гостите.

4

Великолепното стълбище и кухненският бокс айсбер са все едно създадени един за друг. Контрастът между съвременните бели повърхности и традиционната дървена рамка придава още по-голяма дълбочина на уникалния дизайн на кухнята.

5

Следващото е серия от кухни, които използват по-скоро конвенционални геометрични техники. Това се основава на линейни форми, но разтърсва нещата с извитите трапезарни столове Eames.

6 7 8

Не можете да сбъркате с чисти линии. Тази минималистична кухня играе играта много внимателно. Следвайки плочките и подравняването на горния и долния шкаф, е лесно да видите, че тази кухня не е злоупотребявала със симетрия, а вместо това е използвала подравняването, за да създаде усещане за визуално напрежение, което работи много добре тук.

9

Фините сгънати форми позволяват на черните столове за трапезария и висящите светлини да се открояват от техния фон. Когато се сблъскате със съответстващи нюанси, ефектът на насочената светлина може да бъде най-добрата приятелка на дизайнера.

10

Чувството за контраст несъмнено е най-забележителната особеност на това кухненско обзавеждане.

11

Има толкова много неща, които се случват с тази кухня. Изложените греди се пресичат диагонално, като висящите светлини се режет в обратна посока – това е един хладен и иновативен подход към вътрешната архитектура.

12

С елегантни гънки и извивки този остров следва пътя на характерните ъгли на прозореца надясно. Самата кухня е елегантна и минималистична, позволявайки на този център да се откроява като функционална скулптура.

13

Друга комбинация от закръглени светлини и криволичещи столове на фона на прав чисти линии – важно е да споменем, че подобно на плочките, този подход е достъпен и лесно се променя по-късно.

14

Докато тухлите и дървото се отдават на любовта към традиционните стилове, бялата мивка и разширението на гамата подчертават страхотния модерен дизайн и остри геометрия.

15

Офсетните цилиндрични висящи светлини и творческото многоъгълно столче за закуска служат като силни фокусни точки в този силен линеен състав.

16

Правилните линии и цилиндричният аспиратор служат като незабравима комбинация. А връзката между светло синьо и синьо-зелено е прекрасна! Топлите тонове от дърво допълват естествената естетика.

17

Гладки, отличителни и творчески – кухненските острови продължават да служат като отличен вектор за нетрадиционни форми.

18

26.05.2017
Уникални спални за вдъхновение
16.06.2017
Кажете ДА на жълтото – Прекрасни всекидневни с жълти акценти