Блог

Гланцирани мебели за дневна: придават интериорен акцент и специален блясък

Гланцираните мебели са в разгара на популярността си днес. Гланцирана, лъскава повърхност, която просто блести, се вписва идеално в дизайна на хола.

1

2

3

Не толкова отдавна се е смятало, че лъскавите мебели за хола са подходящи само за тези, които имат много време, за да се грижят за тях!

4

5

6

Защо да използвате гланцирани мебели в хола? Това е въпрос на вкус и предпочитание. Нека да се запознаем с ползите:

-Красиви са, особено в комбинация с нестандартни цветови схеми. С такъв блясък дори холна гарнитура с черен гланц, ще стои по различен начин.

8

-Вече не е толкова трудно да се поддържа. С помощта на специално покритие и правилните препарати, няма да остават така омразните ни отпечатъци.

7

– Може да не знаете, но гланцовите мебели отразяват светлината и карат стаята да изглежда визуално по-голяма. Това е много важно, особено ако стаята е по-малка и е с повече изкуствена светлина.

9

Недостатъците на гланцовите мебели

Холните гарнитури в бели или други цветове имат редица недостатъци, и те трябва да бъдат взети под внимание при избора. Основните недостатъци са:

-Дори и най-малките драскотини се виждат.

-Въпреки, че технологиите вече са напреднали, все пак трябва да кажем, че гланцовите мебели изискват малко повече поддръжка от другите. Ако обичате да чистите, тези мебели са за Вас.

Цветът има значение

Тъмните цветове в природата изглеждат по съвсем различен начин. Ярък пример – черен цвят, който в тандем с гланца се трансформира и се превръща в благороден цвят. Вече не изглежда така мрачен.

11

При избора на гланцирана холова гарнитура в студени цветове, не е необходимо да се поддържа тази цветова схема и в украсата на стените и другите мебели. Това е необходимо, за да не се “преохлажда” стаята, защото характерният блясък засилва ефекта на студа и без студен цвят. Така той не добавя комфорт и даже няма да искате да стоите много време в тази стая.

12

Гланцовите мебели за дневна са един добър избор. В края на краищата, те ви позволяват да създадете интересен и нетрадиционен интериор, който е в състояние да впечатли и удиви. Специално внимание се отделя на размера на отразяващи повърхности. Колкото повече са те, толкова по-ярък визуален ефект имат. Но е необходимо да се пристъпи с повишено внимание – това не винаги е удачно в голямо количество.

14

Отлични се комбинират и с други мебели от този вид стилове

-арт деко

-минимализъм

-поп-арт

15

16

17

Гланцираните мебели изглеждат добре и могат да бъдат едно чудесно допълнение или централен елемент. Но е необходимо да се действа внимателно, защото твърде много блясък изглежда не на място. Не забравяйт, че освен блясък и красота имате нужда и от функционалност.

18

19

20

21

22

23

24

25

26

03.02.2017
Как да създадете интериор в морски стил!?
17.02.2017
Предмети на изкуството в интериора