Блог

Кухня в стил Арт Деко: тънкостите на хармоничен интериор

Кухня в стил арт деко – стил и модернизъм. В тази статия, ще обсъдим основните характеристики на стила и ще разгледаме някои от най-добрите реализации.

kuxnya-v-stile-art-deko_2-1-650x451 kuxnya-v-stile-art-deko_22-650x510

Арт Деко е стил изпълнен от „рационална” мебели с хромирани дървени ръкохватки, скулптури на женски фигури в най-неестествени пози и екзотични довършителни материали: слонова кост, змийска или крокодилска кожа.

В стилът Арт Деко се използват най-разнообразни елементи на декориране: мебел, изделия от дърво и скъпоценни метали, керамика и тъкани. Главното е, те да не бъдат ярки и добре да се съчетаят един с друг. Ако се обобщи, то такава композиция от различни стилни вещи, идеално хармонира с отделните елементи от дизайна на интериора.

Стилът Арт Деко е лек, изящен и не досаждащ с излишна информация, тоест всичко си е на мястото, без да натрапва за себе си. Това е последен стадий на развитие на стилът от периода на Модернизма и предходният му стил след Първата световна война.

Арт Деко стила в интериора на кухнята – Този стил ви дава възможност да пренесете специфични нотки в кухнята и така да предадете особен чар и благороден вид на стаята. Атмосферата в това помещение трябва да е в пълно съответствие с детайлите.

Стени

Стените могат да бъдат покрити с винилови тапети и гипсови плоскости. Основното нещо – да се поддържа подходяща комбинация от цветове която успешно да ги свързва с декоративни елементи.

2

Таван
За тавана, можете да използвате дизайн на няколко нива, оборудвана с допълнително осветление и необичаен цвят. Ако откриете старомоден полилей, той ще изглежда страхотно, най-важното – съвместимост с общите елементи на стил.

3

Арт Деко е елегантен стил с по-съвременни идеи и визия.

4

Характеристики на стила

Кухненският дизайн в стила на арт деко, въпреки липсата на възможност за неговото общо описание, той има и няколко специфични характеристики.

Оригиналност. В стилът често се използват ярки и необичайни детайли, така, че, те не могат да бъдат пренебрегнати. Вместо сивата скуката, тук смело можете да използвате ярки елементи.

5

Ексклузивност. Арт Деко, не само изглежда красиво, но също така знае как да изненада средностатистическия човек с необикновени елементи във вид на антични мебели и нестандартни елементи на изкуството.

Интересни и необичайни комбинации. Главната особеност на стила се крие в нейната хармония, защото тук, както навсякъде другаде, може да се използва смес от стилове, което ви позволява да разграничити общото пространство и го разделите на отделните зони.


Кухни и трапезария в стил арт деко – е най-добрият вариант за креативни хора, които искат да изненадат другите и да създадат едно невероятно стилно пространството около себе си.

12 8 9 10 11

07.10.2016
Прасковен цвят – експлозия от свежи идеи в интериора
14.10.2016
Дизайн на кухня,трапезария и дневна