Блог

цветовете в спалнята - как да изберем

Цветовете в спалнята – как да изберем?

Да се събудиш рано и да напуснеш уютното легло невинаги е забавно, но създаването на спалня, която зарежда с енергия и подобрява настроението, може да го направи много по-лесно. Тъй като цветовете и светлината влияят на настроението ни, има сериозни аргументи в полза на цветната спалня. Независимо дали ще въведете тези цветни тонове с боя, спално бельо или произведения на изкуството, ще намерите нещо, на което да подражавате, в прекрасните примери за цветни спални, които сме ви подготвили (да, дори и за онези читатели, които не обичат цветовете). Създайте правилното настроение, като помислите как да изберете цветове за стените на спалнята от тези три групи популярни нюанси.

Успокояващи неутрални цветове

Неутралните цветове винаги са сигурен и класически избор за спалнята. Популярните неутрални цветове включват:

Неутралните цветове са изчистен фон за спалните, защото се съчетават с други ярки цветове в спалното бельо, завесите, килимите и останалите аксесоари. Неутралните стени в спалнята ви позволяват да се отпуснете, като използвате акцентиращи ярки цветове и шарки, за да преобразите пространството. Ако предпочитате спалнята ви да е изцяло неутрална, добавете интерес с многопластово спално бельо и текстурирани аксесоари за мек стил тон в тон.

Да се научите как да избирате неутрални цветове за спалня означава да вземете предвид основните тонове на боята. Например бялата боя рядко е само чисто бяла. Боите често се смесват с други нюанси, за да се създадат фини подтонове на розово, синьо, жълто или кафяво например. Подтоновете трябва да съответстват на обзавеждането, килима и спалното бельо, в противен случай стаята може да се получи обратен ефект и в стаята да не се чувствате комфортно.

Спалня в скандинавски стил в бяло и бежаво с дървен стол до леглото

Успокояващи пастелни цветове

Пастелните цветове са меки, релаксиращи и създават спокойна обстановка. Най-добрите пастелни цветове за спални включват:

Спалнятa с пастелен цвят на стените изглежда елегантно. Открийте изтънчената страна на пастелните цветове, като смесите и съчетаете няколко размити цвята, които бихте открили в любимо одеяло, добавете светлосиви спални принадлежности и аксесоари в комбинацията, вдъхновете се от водните крайбрежни нюанси или закрепете спалнята със светли и красиви стени с по-тъмно обзавеждане.

спалня в пастелни цветове - розово, синьо и бяло

Изразителни цветове

Ако смелите и ярки цветове ви правят щастливи, защо да не боядисате стените на спалнята си, за да предизвикате усмивка на лицето си? Ако сте енергичен човек, който обича да е заобиколен от наситени цветове, прегърнете този изглед. Например, ако обичате ярките, свежи интериори, опитайте с наситено пролетно зелени стени. Експериментирайте с живи комбинации, като коралово и тъмнозелено или червено и сиво.

Има няколко насоки, които трябва да запомните при избора на тъмни цветове за боядисване на спални, като черно или тъмносиньо, особено ако пространството е малко.

Избягвайте усещането за затвореност. Не е необходимо да боядисвате всяка стена в един и същи цвят.

Акцентирайте с цвят. Изберете една акцентна стена, която да боядисате, а останалите стени оставете в по-светъл цвят.

Подчертайте дължината с цвят. Ако имате дълбока, тясна спалня, боядисайте една от по-дългите стени, за да подчертаете дължината на стаята.

Имайте предвид, че светлите цветове правят пространството да изглежда по-голямо, а по-тъмните цветове правят спалнята по-малка. Ако в спалнята прониква много естествена светлина, помещението също може да изглежда по-голямо

Спалня в червено и черно със завивки и възглавници от кадифе

Надяваме се, че нашите съвети са ви били полезни. Предлагаме ви още няолко визии в галерията по-долу, а тук може да разгледате и нашите готови проекти за спални.

Запитване за цени може да ни изпратите тук, а тук може да ни потърсите за още информация.

18.03.2022
Кухнята с тераса – благословия за дома
01.04.2022
Идеи за офис обзавеждане