Блог

Дневна в съвременен стил


Мебелите в съвременен стил предполагат ясни геометрични форми, минимум аксесоари, никакви сложни декоративни елементи, елегантен дизайн и максимална практичност.

И ето как да декорирате хола в най-популярните съвременни стилове:

Хай-Тек

За дневна в хай-тек е идеален разтегателен диван с холна маса с метални крака. Тапицерията на мебелите трябва да бъде едноцветна, ярки цветове – сиво, сребристо, бяло. Материалите, които са подходящи – изкуствена кожа и текстил. Столовете могат да бъдат пластмасови, полупрозрачни. Декоративни елементи в интересни и различни форми. Задължителен елемент – огромен телевизор на стената.

Фюжън

Омръзнало ли ви е от строгата класика, претенциозност и помпозност в стиловете, както и минимализъм и ограниченията на модерните тенденции? Опитайте нещо съвсем ново и изненадващо в стил “фюжън”.
От английски език името се превежда буквално като “сливане” или “обединение”, което, по същество, и обяснява основните характеристики на този стил.

С една дума, синтез – това е голяма и ярка композиция от различни стилове, тук няма твърди правила и рамки, които да ограничават фантазията на твореца, чиято основна цел: да се получи единно и хармонично пространство чрез несъвместими на пръв поглед елементи.

Могат да се съчетаят кожа и пластмаса, дърво и кожа, различни стилове.

 

Лофт

Уникална комбинация от иновации и антики. В хол в стил Лофт, задължително представят технологичните иновации, заедно с антични елементи и мазилката по стените. Дивана е желателно да се избере една идея по-голям. Сред материалите за тапицерията – кожа и велур в тъмни нюанси (кафяво, вино, горчица и т.н.). За Лофта са характерни мебели на колела, хамаци, люлеещи се столове, скринове и шкафове.

mebel_dlya_gostinoj_39-1-650x515

Минимализъм

Името на стила – минималистичен, говори сам за себе си. Характеризира се с практични мебели, без излишни модули или аксесоари. Цветовата гама е бяло, сиво, черно, хладно бежово и техните производни.

mebel_dlya_gostinoj_44-1-650x486

Техно

Това е “най-неуютния” от съвременните стилове. Основният материал, използван за интериора – метал, също и пластмаса и стъкло. Столовете са изработени от метални листове, перфорирани и огънати.. Мека мебел присъства, но се характеризира с малка височина, с дълбоки седалки изработени от синтетика. Основен и задължителен елемент – стъклена маса на крака с колела.

Модерен

Дневната в модерен стил трябва да е надеждна, издръжлива и функционална. Ето защо, повечето от материалите са дърво, метал и стъкло. Централният елемент на интериора – диван с резбовани крака. Тапицерия на мебелите съдържа абстрактни модели и флорални дизайни. Задължително холна маса и кресла или дивани.

Ар Деко

Мебелите в стил ар деко трябва да бъдат много зрелищни и изключителни. Отличителните белези на Ар деко – етно и геометрични фигури, показен лукс, скъпи и модерни за времето си материали – слонова кост, алуминий, крокодилска кожа, скъпо дърво, сребро и др.

mebel_dlya_gostinoj_57-1

 

20.10.2017
Дизайн на малка спалня: правилата при декорация
03.11.2017
Страхотни детски стаи обзаведени със стил