Блог

Вдъхновения за отворено пространство, свързващо кухнята и дневната

Изборът на отворено пространство е личен избор. Някои хора предпочитат отделни пространства на кухнята и трапезарията, други обичат идеята да имат помещения отворени един към друг, тъй като те са чудесни за забавление. Тези отворени пространства успяват да свържат всичко заедно по отношение на стила, но да запазят добре дефинираната област.

4

Интересното осветление и светлината на прожекторите под платформата до кухнята са интересни щрихи, които създават чудесна атмосфера.

5

Този съвременен дизайн има индустриално усещане с черни плъзгащи стъклени врати, които отделят помещенията. свободната форма с нисък гръб спомага за предотвратяване на студ и задушаване на помещението. Изгаряща лампа с пламъци в ъгъла създава топло осветление в стаята.

6

Кухнята в този отворен проект е само на крачка от трапезарията. Двете нива са чудесен начин да се разделят две пространства. Осъществяването им е поток от леки дървени шкафове и платформени стъпала, които включват чекмеджета. Вместо да използва отделни тапицирани парчета, дизайнерът използва възглавници, за да направи местата за сядане. Осветителните тела на кухненските острови споделят същия цвят с вратите на панелните шкафове и осветителните тела за трапезарията.

1 2 3 19 13 14

Островът и масите свързват тези стаи заедно със сивите си текстурирани завършвания. Аксесоарите са групирани в различните области а книгите са използвани за добавяне

на височина.

15

Този план използва кафява стена зад жилищната площ, докато шкафове и подовите настилки са светло-сиво. Чудесен начин да поставите светлината на прожекторите на този уютен кът за сядане и островния бар.

16 17

В това обзавеждане на апартамент е поставена ниска мраморна масичка за кафе. Прозорците се обвиват около кухнята и трапезарията и осигуряват много естествено осветление на мебели.

18 7 9 10

Необичайната форма на този дом изисква известно творчество в създаването на отделни пространства, които осигуряват място и поток от един към друг. Тук жилището има тази голяма фокусна точка – тухлена стена, която се удвоява като лавица и показва пространство над камината. Тази стена се превръща в кухнята с вградена пейка, разположена от едната страна на масата.

Architectural Photography of Islington home, by London Architectural and Interiors photographer, Matt Clayton

12 8

28.07.2017
Трапезарии: Елегантни дизайни за всеки стил
11.08.2017
Красиви кътчета за хранене, които придават чар на кухнята