Блог

Комбинацията от цветове в интериора

Напоследък изборът на основната палитра от сенки и цветовите комбинации в интериора все по-често се правят от собствениците на апартаменти и самите къщи. За съжаление, съвременният ритъм на живота ерозира нашите представи за естествеността на цветовите схеми. Ето защо има толкова чести случаи, когато животът в ново реновирана къща е почти невъзможен поради напълно несъвместими нюанси и палитри. За да избегнете такъв сценарий, първо трябва да научите основите на цветовата комбинаторика при мебелите.

01

Контрастен тюркоаз и топло жълто – чудесен тандем за модерни светли кухни по поръчка

 

Палитрата от пастелни нюанси ви позволява да създадете топъл и уютен интериор с нотки на кънтри и изискан шик

Палитрата от пастелни нюанси ви позволява да създадете топъл и уютен интериор с нотки на кънтри и изискан шик.

За да изпробвате своето субективно отношение към цветовите комбинации, си струва да разгледате околния свят на природата. В крайна сметка ние сме част от него и нищо естествено не ни е чуждо. Можете да стигнете до хармонично решение за всеки бюджет, просто трябва да знаете как. Нека разгледаме всичко в ред.

Приглушени топли нюанси на мента и кафе са идеални за интериор в ретро стил.

Приглушени топли нюанси на мента и кафе са идеални за интериор в ретро стил.

Знаем, че трицветен спектър от червено, синьо и жълто служи за основа на така наречения кръг от цветове. Когато се сдвояват, се оформят спомагателни цветове и когато смесите повече от три цвята или добавите бяло или черно, се получават нюанси, които могат да бъдат създадени за неопределено време.

Според гамата цветовете се делят на студени (сини групи) и топли (жълти групи), които имат свои собствени цели в дизайна на интериора. Така че една голяма стая не изглежда празна и неудобна, ако използвате слънчеви, светли тонове, а групи от сини цветове предават темата за небесното пространство в помещения с малък размер.

Цветови комбинации в интериора на спалнята: топли цветове

Спалнята е най-спокойното и тихо място, можете да използвате както студени, така и топли цветове в спокойни полутонове (от синьо до пастелно розово) в своя дизайн. Но тук има някои изключения. За да създадете атмосфера на страст и любовно привличане, зоната за спане около семейното легло може да бъде украсена с остри контрасти на будоарни цветове (червено и черно, череша, люляк и др.).

Основното правило в дизайна на интериора е да се подчертаят основните и спомагателни тонове, както и сянка, която ще действа като акцент

Основното правило в дизайна на интериора е да се подчертаят основните и спомагателни тонове, както и сянка, която ще действа като акцент.

Комбинацията от цветове в интериора на хола.

За голяма всекидневна, която е център на вечерно семейно забавление, са подходящи умерени цветове, които придават добро настроение и атмосфера на релакс. Златни, сиво-сини, зелено-жълти комбинации от среден контраст ще бъдат подходящи.
Малка всекидневна, която служи главно за приемане на гости и семейни чаени партита, изисква празнична, поверителна атмосфера, която ще помогне за създаването на люляк, фуксия или наситени сини тонове, смесени с цветя от свързана група (синьо-сиво, червено, аметист, сиво-зелено и т.н. ).

 

04

Комбинацията от цветове в интериора на детска стая
Въпреки популярното вярване, че дизайнът на детска стая трябва да включва всички цветове на дъгата, това не е така. Наистина, всичко най-ярко привлича децата, но бързо ги отегчава. Ето защо зонирането на детска стая е необходимо решение: достатъчно цветна зона за игра, неутрална зала за тренировки и тиха спалня.

27.03.2020
Детско обзавеждане
10.04.2020
Прекрасни минималистични дневни за вдъхновение