Кухня в бежово: сдържаност или по-смели и нестандартни решения

Кухня в бежово – изглежда много хармонично и уютно

 

Бежовата кухня отдавна е смятана за класика: най-доброто от лаконичен и строг, умерено богат и нежен цвят – бежовият, може да е толкова разнообразен и различен, че дизайнерите не спират да се чудят на това, което предлага и го използват както за основа на интериора, така и за допълване на цветни и атрактивни цветове.

 

Богатството и разнообразието на бежовата палитра:

 

Традиционна кухня в бежов цвят

 

Какво всъщност е бежовият цвят? Той съчетание между светло кафяво и бяло. Счита се че бежовото не е нито към студените тонове, нито към топлите. Това му дава възможност да се използва самостоятелно или в съчетание с различни цветови гами и нюанси.

 

Чрез използването на бежовото, пространството изглежда по-голямо.

 

Пшеница, праскова, екрю, карамел, цвят слонова кост , сиво-бежово, пясък, опал, цветът на камилска вълна- това е просто част от бежовата палитра.

Изискана кухня в бежово

 

Съвет! Ако се спрете на бежово-сивото, стаята ще създаде впечатление на студенина, така че не се препоръчва за кухни, с изглед към северната страна или с малки прозорци. В този случай, по-добре да предпочетете топлите тонове – праскова, пшеница или карамел.

Успешното използване на нежните бежови и червени цветове в кухнята.

 

Кои цветове са “приятели” на бежовото?
Бежовият цвят за кухня, предимно се използва за основа, както и за самата мебелировка. Тъмно кафяво, венге, теракота, лилаво, тюркоаз, синьо, червено, сиво, лавандула, мента, ярко жълто, златно, зелено – тези цветове хармонират добре с бежовото, цвят венге за кухнята е оптимален, ако искате да се създаде атмосфера на изтънченост и финес.

Използването на кухня с дизайн в бежов и черен цвят, придава строгост и изтънченост.

 

Разбира се, изборът на допълващ цвят трябва да се изгради върху базата на вашият основен бежов цвят.
Тюркоаз, черно и жълто изглеждат добре в непосредствена близост до топъл прасковен нюанс на бежовото.

Ярките цветове като малиново, наситено розово, червено, синьо или изумрудено, се възползват от близостта на хладно – бежовите тонове като сивото.

Кухня в бежов цвят с ярко оранжев елемент изглежда много оригинално.

Ето и още малко снимки на кухни в бежово:
Да обобщим:
Бежовият цвят в интериора на кухнята. Той има широка палитра и се съчетава добре с много други нюанси на този цвят. Умелото използване на бежово е в състояние да превърне кухнята в истински шедьовър!

 

23.08.2016
Помощна маса вдъхновена от мобилните приложения
29.08.2016
Дизайн на спалнята през 2016: най-интересните новини