Блог

Синя Кухня: създаване на модерен и аристократичен интериор в студени цветове

1

В природата, сините и светло сините тонове са често срещано явление. Синият цвят е ценен не само от клиентите, но и от дизайнерите, защото той е в състояние да направи скучния едноцветен интериор в по-лек и ярък.

2

Характеристика на синята кухня

Трудно е да се споменат всички функции, които има кухнята в сини тонове, снимките перфектно отразяват този факт. Основни характеристики на цветовете предполагат използването на няколко основни правила, които превръщат сивата скучна стая в истинска приказка. Действа върху психиката и човешкото мислене благоприятно, защото синият цвят дава мир и спокойствие.

3

Физиологичният ефект също е неоспорим, като синият цвят помага да се намали налягането и апетита. Интериори в този цвят са благородни и строги, но прекомерната употреба на тонове може да натежи на ситуацията, така че най-важното – не прекалявайте.

4

Разнообразието от сини нюанси на цветовете са представени в широк диапазон и предполагат наличието на по-честите цветове. Например, някои от тях принадлежат към по-студените тонове, докато други се считат за топли. Всичко зависи от вашето решение.

Цвят Индиго

5

Цвят Морска Вълна

6

Сивкаво син цвят

7

Синьо

8

Тюркоазени кухни

9

Дънково синьо

10

Всеки нюанс има специален ефект върху действието на физиологичното и психологично ниво. Когато се комбинират в една и съща стая с няколко различни цветове, можете да получите резултат, предназначена да ви зарадва със своята оригиналност и непреодолимост.

Синьото се оказва добра съвместимост с метал. Техният блясък, заедно с малко студенина от синия тон създава специална атмосфера на всяка стая.

11

Съчетаемост с Цветове

Синьо и бяло

14

Белите стени визуално разширяват пространството.

15 16

Комбинацията от синьо и цветовете на дървото

18 17

Син и Жълт цвят

19 20

Синьо и Зелено

21


24 22 23

30.11.2016
Испански стил в интериора – лукс и страст във всеки детайл
28.12.2016
Скандинавски стил в интериора на една къща