Блог

Малка спалня – дизайн и оформление

Спалнята от 9 кв. м. се нуждае от внимателно планиране и дизайн. Въпреки това, дори ако вашата спалня не впечатлява с размерите си, това не е причина да се откажете от интересен и запомнящ се дизайн. След използване на прости техники, можете визуално да разширите пространството и да създадете една интересна атмосфера и недостатъците на оформлението на стаята ще се превърнат в предимства.

Как визуално да разширим пространството?

На първо място, да се използват само най-необходимите мебели. Те включват:

-легло;
-гардероб
-скрин или скрин.

Внимание – цвят

Когато декора първостепенно внимание трябва да се отдаде на цвета.

Съвет! Не забравяйте, че светлите цветове визуално разширяват пространството. Друг трик – използвайте хоризонтални ивици.

При избора на цветове трябва да вземете предвид, какво изложение е стаята. Ако имате късмет, и стаята е с южно изложение, най-добре е да се придържате към цветната палитра, използвайки следните цветове:

-бяло;
-люляк;
-синьо;
-бледо зелено и т.н.
Това са основно пресни и студени цветове, които са “освежители” на стаята.

spalnya_9_kv_m_020-650x975

Ако прозорците са със северно изложение, е възможно да компенсирате липсата на светлина, като се фокусирате върху следните цветове:

-пясъчен;
-бежов;
-розов;
-жълт;
и други топли тонове.

Основното правило при малкита спалня, което трябва да се следва е – да се използват максимум два основни цвята. Ако са повече, може да “претоварят” интериора. Други цветове са разрешени, но те не трябва да се открояват рязко. Например, спрете избора си на чифт основни цветове, а след това си поиграите с техните нюанси.

Изберете стил за малката спалня

Най-оптималното решение е да се използва минимализъм. Той се вписва перфектно, тъй като ви позволява да се използват само минималното от интериора, като премахва всичко ненужно.

Тези прости техники ще помогнат за създаването на “жив” многопластов интериор.

Друг подходящ за малка спалня стил е скандинавския. Шведите и норвежците са експерти в създаването на оптимална светлина и просторно място. За да се пресъздаде тази опция, използвайте следните елементи за декора:

-ярки цветове, разредени контрастни комбинации;
-избор на една от стените с ярки тапети;
-използване на естествени материали: дърво, кожа;
-забравете за обемисти завеси на прозорците.

1 2 3 4

26.09.2016
Мебели за спалня в модерен стил
07.10.2016
Прасковен цвят – експлозия от свежи идеи в интериора