Блог

Палитра с цветове за декориране

Цветовете в интерирора – тенденции 2022

Цветовете са неизменна част от интериорния дизайн. С оглед на наближаващата 2022 решихме да ви представим тенденциите в цветовата палитра на интериора.

Цветовете, особено що се отнася до интериора, трябва да са подбрани внимателно и с вкус, за да носят правилното послание и да се чувстваме комфортно и уютно в помещението, в което се намираме.

През последните две години разбрахме, че вътрешното пространство е много по-важно за нас като място, и се наложи да преоткрием визията си за затворените пространства, в които прекарваме толкова време.

Очакванията на едни от най-известните експерти в областта като Dulux, Farrow & Ball и Benjamin Moore за цветовете през новата година са свързани с оптимизъм и надежда за бъдещето, както и за включването на елементи, допринасящи за бъдещото благосъстояние на хората.

Тъй като хората имат различна индивидуалност, съответно и цветовата гама варира от успокояващи неутрални цветове, навяващи спокойствие и нагласа за почивка, до ярки, положителни и смели цветове, символизиращи оптимизъм.

Dulux залагата на Bright Skies (цвета на надеждата) – светло, ефирно синьо, което внася глъдка свеж въздух в стаята и пробужда оптимизма и надеждата за сбъднати мечти. Sky is not the limit!

Без значение дали ще го използваме в работно помещение или в стая за релакс, небесното синьо със сигурност ще ни зареди с много чиста положителна енергия и оптимизъм.

Всекидневна с класизески диван в светлно сиво със стена в светло синьо
Снимка: Dululx

Benjamin Moore залага на нежните нюанси на градински чай – shaded sage, които придават усещането за заземяване и стабилност, като същевременно насърчава индивидуалното изразяване.

Още един цвят, вдъхновен от природата, и докато синьото ни дава крила и оптимизъм, зеленото ни държи здраво стъпили на земята в своя реализъм.

Цветовата палитра е хармонична и разнообразна като цветовете са предимно бледи нюанси, допълващи успокояващото въздействие и донасящи усещането за хармония и баланс.

Палитра на цветовете, които ще бъдат използвани в интерирния дизайн през 2022
Палитрата на Benjamin Moore

Farrow & Ball от своя страна залагат на разноцветна дъга от пикантно жълто до класическото бяло.

Babouche, School House White, Breakfast Room Green, Stone Blue и Incarnadine – това са наименованията, които те използват в своята цветова гама за 2022. Те носят усещане за народност, принадлежност и комфорт и простота.

Babouche No.223 – слънчево жълто

Баня в жълто с много декоративни цветя около нея
Снимка: CountryLiving

През новата 2022 ще се насладим на много ярки цветове, които предвещават връщане към нормалното. Слънчевият Babouce предразполага перфектно към това, тъй като е непретенциозен, не е изскрящ, не дразни окото, а създава усещане за топлина и уют.

Този нюанс на жълтото е описван като “приглушена слънчева светлина”. Въпреки смелият нюанс, той не е крещящ, не е искрящ и в никакъв случай не е дразнещ.

Напротив, той ще ви помогне да направите помощението по-живо, по-сияйно и по-жизнерадостно.

School House White – ъпдейт на неутралното

Бяла кухня и купа със зеленчуци

Мек, почти бял, но леко засензен нюанса на бялото. Приглушен, везна класика, добре познат и навяващ спокойствие и носталгия по училището. Цвят, който перфектно се съчетава с всеки друг.

Breakfast Room Green – нотка на веселие

Всекидневна в зелено с два различни стола и декоративна масичка с книги

Кръстен на стаите с източноизложение, предназначени за мрачните утрини, прекарани в закусване по изгрев. Този мек нюанс е отражение на майката природа, от която се откъснахме още повече по време на пандемията.

Incarnadine – утешително червено

Две снимки на интериор в червено
Снимка: CountryLiving

Богат, топъл и вдъхновяващ свят, който според Кейли Джордан, интериорен дизайнер във Photo Frames & Art, съчетава в себе си традиционното червено и духа на Средиземноморието. Тя споделя, че този нюанс би могъл да се съчетае перфектно с дървесни материали и златистни нюанси.

Stone Blue – винтидж настроение

Дневна в каменно синьо с диван, прозорец и цвете в саксия

За разлика от небесно синьото, този нюанс се приема като по-топъл и се препоръчва за съчетаване с други топли нюанси за създаване на допълнителна топлина и уют.

Който и цвят да изберете, нюансите на 2022 ще внесат спокойствие, уют и усещане за връщане към природата. Надяваме се, че през новата година ще успеете да създадете прекрасен интериор за себе си и близките си.

24.12.2021
Тенденции в интериора на спалнята за 2022
07.01.2022
Хоум офис – няколко идеи за вас