Блог

4 причини да намем интериорен дизайнер

4 причини, за да наемем интериорен дизайнер

Работата на интериорния дизайнер изисква много подробна и възможно най-точна информация както за вашите нужди и желания, така и за вашите възможности, за да може дизайнерът да създаде перфектния за вас проект по зададения от вас бюджет.

Ако искате перфектен проект по вашите условия и според вашия бюджет, тогава е добре да знаете следните няколко неща:

Наемането на дизайнер ще ви спести пари

Да. Интериорният дизайнер създава цялостен проект за реновация на вашето жилище, съобразен изцяло с вашите изисквания, приоритети, начин на живот, вкус и др. Той е вашият съветник, който ще предотврати редица скъпи грешки, които могат да ви излязат доста солено.

Помислете само колко време ще ви отнеме да правите сравнения в цени и качество, в търсенето на изпълнители, майстори и т.н. А дали наистина ще се справите и ще откриете най-доброто качество на най-добрата цена? Ами ако мебелите, които купите се окажат неподхо-дящи или не изглеждат по начина, по който си ги представяте? Не случайно дизайнерите създават предварителни визуализации. Освен това те могат да ви предоставят отстъпка при закупуването на мебели и материали, които понякога достигат до 20 %.

човек, който проверява спестяванията си и ги записва в тетрадка

Дизайнерът ще постигне максимума на заложения от вас бюджет

При създаването на проект за интериорен дизайн винаги се тръгва от нуждите, изискванията, времето и бюджета на клиента. Ето защо и самите клиенти трябва да са напълно искрени с дизайнера не само относно желанията, но и относно възможностите, които имат.

Дизайнерът познава пазара, познава и качеството на материалите и услугите и според нуждите,желанията и възможностите ви, ще ви каже кое е възможно да се случи, кое си заслужава и кое не и от кои елементи може да спестите и кои неща си заслужава да са по-скъпи.

Интериорният дизайнер може да предотврати грешни решения по време на работния процес

Дизайнерът е свързан с всеки елемент на къщата. Не случайно той е професионалистът, защото познава всеки детайл. Дизайнерът изгражда цялостната визия за вашия дом, като често се налага да се правят промени, като напримет от типа ВИК инсталации, тъй като клиентът има други желания, които не са сходни с вече съществуващата такава. Още по-добре е, ако дизайнерът е нает на етап строеж, защото така той може да комуникира със строителите и да предотврати бъдещи реконструкции и драстични промени, които ще спестят страшно много време и пари.

мъж и жена, мъжът държи таблет и двамата обсъджат ещо

Дизайнерът е вашият специалист за всичко

Истината е, че интериорният дизайнер трябва да има много познания и умения в различни области. Това са:

  • Планиране на пространството, формите, работа със светлина и тъмнина
  • Софтуерни приложения за компютърно проектиране (CAD)
  • Психология на поведението и комуникацията
  • Здраве и безопасност
  • Текстил, материали, модели
  • Мебелно проектиране и производство
  • Цветообразуване и цветоусещане
  • Бюджетиране и финанси
  • Строителство, норми и технологии

Да, цената за интериорния дизайнер няма да е много ниска, но в крайна сметка, може да се окаже най-ниската, която ще платите, в сравнение със ситуацията, ако не работите с него, а се окаже, че трябва отново и отново да правите промени.

двама мъже, очевидно доволни от сключена сделка
02.03.2022
Масата за хранене – важен избор, който не е за подценяване
18.03.2022
Кухнята с тераса – благословия за дома