Блог

кунята -

Кухнята с тераса – благословия за дома

Кухните с излаз на балкон са доста по-удобни от тези без балкон. Кой не би се зарадвал на малко допълнително пространство, особено, ако кухнята е по-малка?

На балкона можете да съхранявате зеленчуци, можете да изнесете навън, за да охладите горещо ястие. Може също така да се превърне в допълнително място за приготвяне на храната, а защо не и уютно местенце за сутрешна закуска или прохладна лятна вечеря на въздух?

  • Да си направим барбекю

Терасата би могла да се превърне в допълнително страхотно място, което може да използвате за готвене. Още повече, когато говорим за приготвянето на скара или барбекю, никога не е приятно цялата къща да ухае на ресторант.

Ето защо, ако имате малък балкон или още по-добре – обширна тераса, е препоръчително, дори и задължително да я ползвате, за приготвяне на любимото барбекю.

Ако пък сте от щастливците с огромни кухненски тераси, може дори да използвате пространството и за събиране и споделяне на вкусотиите с компания.

малко барбекю върху дървена масичка на балкона
  • Място за приятна вечеря

Разбира се, след готвенето идва и награда – вкусно похапване. Както споменахме, може да поканите компания, а може и да искате да се насладите на романтична вечеря с половинката си. Всичко зависи от вас.

Но ако имате дори и малък балкон вкъщи, не се колебайте в топлите вечери да го използвате за приятните мигове, вместо да се чудите в кой ресторант да направите резервация. Вашето перфектно място е под звездите, в уюта на собствения ви дом.

дървена мсаичка и стол нна балкон с цветя на перваза и декоративни висящи лампички. На масата има приготвена вечеря от задушени зеленчуци, хлебче и чаша червено вино

Слънчева сутрешна закуска

Вашият домашен ресторант е перфектното място и за сутрешна закуска. Какво по-добро от чаша кафе и вкусни домашни палачинки в компанията на половинката. А дори и да сте сами, комфортът на дома е най-приятното място за започване на деня.

семейна двойка, която закусква на терасата с плодове,кифлички и кафе

И не е нужно да имате огормен балкон, колкото веранда, важно е да може да сложите малка масичка и два стола. Другото оставяме на вашето въображение и на природата.

Кухненска градина

Освен, че бихте могли да съхранявате плодове и зеленчуци на терасата си, защо да не си създадете малък зелен рай?

Ако терасата ви е малка, винаги може да използвате первазите или пък да потърсите вариант за висящи окачвания за растенията. Може също да поставите допълнителни дървени рафтове, които да не заемат много място, но да успеят да съберат цялата ви зеленина.

Ако пък сте благовсловени с повече пространство, винаги може да си създадете домашна райска градина като включите дори дръвчета.

жена, която проверя растенията си, разположени на перваза на терасата
саксии с растения, разположени на тераса
  • Тераса-бар

Събиранията с приятели понякога започват от вкъщи, а и в домашния комфорт поянкога е доста по-приятно, отколкото в тълпата от шумни компании и силна музика.

Какво по-приятно място в топлите месеци, от едно събиране на терасата. Да, вече го споменахме по повод барбекюто, но може да е просто на по чашка. А защо не и просто да си имате свой собствен бар, където да разпускате след работа?

дървен бар с дървени столове на терасата
Снимка: target.com

Няма как да не споменем и една по-нова функция, която се появи с промените в работните условия покрай пандемията. Терасата в подходящите условия може да се превърне в перфектното работно място за вас. Особено в топлите месеци. Да, понякога слънцето е враг на компютъра, но с подходящите аксесоари, терасата ви може да се превърне във вашето любимо работно място.

Жена с лаптоп, която работи на терасата. На масата има и купа с плодове - ананас, папая и грозде
  • Развихрете въображението си

Всяка тераса може да се превърне в невероятно удобно и проятно местенце у дома, стига да оставите въображението си на свобода. От място за съхранение до кабинет, дори ако щете допълнителна детска площадка с подходящите условия и средства – всичко зависи от вас.

И за да помогнем на въображението ви, споделяме още няколо снимки, а вие имате пълната свобода.

11.03.2022
4 причини, за да наемем интериорен дизайнер
25.03.2022
Цветовете в спалнята – как да изберем?