Блог

създайте свой собствен рай у дома

Обичайте своя дом – създайте собствен рай

Имате ли фантазии за мястото, където бихте искали да живеете един ден? Може би това е красиво морско градче в Южна Франция или дървена къща в планините на Денвър. За щастие можете да имате частица от мечтата си още сега, там, където живеете днес, без да променяте живота си!

Въпреки че е важно да се стремите към осъществяване на мечтите си, междувременно ще живеете по-щастливо, ако работите за създаването на свой собствен рай, където и да живеете.

Опитайте някои от тези съвети, за да сте сигурни, че живеете най-добрия си живот тук и сега:

  • Приемете мястото, където живеете. Независимо дали живеете в огромна къща или двустаен апартамент. Това е вашето собствено райско кътче за днес. Кажете си, че нямате нищо против да живеете там, където живеете, защото това е просто стъпало, което ще ви отведе до мястото, на което искате да бъдете в крайна сметка.
  • Създайте настроение. Искате ли да повдигнете настроението и енергийното си ниво, когато влезете през вратата? Ако е така, декорирайте с по-ярки цветни текстилни материали в мебелите, тапицерията и завесите. Картините по стените вършат страхотна работа за освежаване на визията.

Ако предпочитате да зададете тих и спокоен тон в собствения си малък рай, използвайте по-спокойни цветове като градинско зелено, бежово и мока, за да създадете по-спокойна среда в дома.

Без значение къде живеете, можете да създадете настроението, което най-много искате, като боядисате стените си и използвате изразителни цветове.

  • Обмислете варианти за вашия комфорт. Искате ли различни мебели, за да може пространството ви да ви пасне по-добре или да ви е по-удобно? Може би се нуждаете от по-ефективно бюро, на което да седите, когато работите у дома. Може би различни осветителни тела биха ви помогнали. Ключът към създаването на вашето светилище е да настроите всяка стая точно така, както искате.
стая в скандинавски стил с дървено кресло в зелено кадифе, бяла спалня с плетено одеяло и бяла секция
  • Научете се да обичате дома, който имате. Намерете конкретни аспекти на вашето пространство, които ви носят радост и удовлетворение. Може би това е начинът, по който сутрин слънцето прониква през източния прозорец на кухнята. Или може би се наслаждавате на отвореното разпределение между кухнята, трапезарията и дневната. Забележете и се възползвайте пълноценно от това, което харесвате в дома си.
  • Разгледайте уебсайтове за дизайн, приложения и книги за идеи за декорация. Потърсете вдъхновение като подреждане на мебелите, внимателно поставени съкровища, цветове на стените и използване на текстил, за да постигнете желания вид и усещане. Признайте, че независимо от размера и местоположението на дома ви, има безброй начини да го промените, за да отговаря на вкусовете ви и да въведете желаните качества.
Интересна стая с дизайн с геометрични фигури

Проявете малко любов към себе си и дома си, като създадете светилище точно там, където живеете сега. Само с няколко прости промени и нова перспектива можете да имате свой собствен рай, независимо къде живеете.

Ето и още някои идеи, с които може да превърнете дома си в любимото ви място.

кожен фотзол, дървен глобус, круша за бокс
модерна стая в бяло със синя стена за акцент, бял диван и синьо кресло
модерна дневна с холна гарнитуар в цикамено
голяма тераса с ратанови мебеи с цветни възглавнички
18.02.2022
Идеи за малка баня 2022
02.03.2022
Масата за хранене – важен избор, който не е за подценяване