Блог

Спалня в синьо: как да създадете топъл и приветлив интериор в студени нюанси

1

Спалня в синьо – интересна и вдъхновяваща идея да се създаде хармонична интериор. В спалнята трябва да преобладава атмосфера на уединение и спокойствие. За да се постигне този ефект ще помогне съответната цветова палитра. Ето защо, в тази стая, не е желателно да се използват такива агресивни цветове и мебели като червено, оранжево т.н.

2    6

8

5

3

Синьото е благороден цвят, символ на достойнство и лукса на аристокрацията. Този цвят успокоява и изпълва с хармония. Сред другите предимства на синьото са:

-спомага за пълноценен сън;

-върви добре с други цветове;

-съдържа широк палитра от различни нюанси.

9

10

11

Въпреки това, със синия цвят трябва да бъдете внимателни, защото ако отидете твърде далеч, в стаята може да е прекалено тъмно и студено. Това е особено важно за спалните с прозорци с изглед към северната страна. Все още трябва да се отбележи, че синият цвят се отнася към студените нюанси.

12

13

Съвет! Комбинацията от синьо и бяло е класическа и изглежда много впечатляващо и стилно, особено в спалнята

14

17

18

Интериорни цветове, съчетани със синьото

Сините тонове перфектно се съчетават с други цветове, така че те могат да бъдат използвани за създаване на най-невероятни комбинации и нюанси.

Повечето предлагат класически комбинация от сини и бели цветове. Бялата палитра перфектно отразява светлината, която елиминира студените сини тонове.

19

Друга достойна комбинация – интериор в шоколадово-синьо. Тези стаи изглеждат свежи и придават лека меланхолия. Подходящи са за по-романтични дами. За да освежите интериора, добавете към него малко бежово.

20

Описаните по-горе варианти на цветови комбинации ще донесе усещане за хармония и мир. Ако пък искате да дадете на вашата спалня в синьо по-голяма жизненост и не се страхувате от смели експерименти, ние ще ви предложим напълно различни комбинации.

21

По този начин, в спалнята можете да добавите аксесоари и елементи от контрастиращи нюанси на сини цветове като:

-жълто;

-зелено;

-оранжево;

-червено.

23

24

=25 26

27

28

29

28.12.2016
Скандинавски стил в интериора на една къща
03.02.2017
Как да създадете интериор в морски стил!?